Dezvoltare locală integrată în Oraşul Zlatna
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Programe sociale

1. Programe de tip afterschool, a doua sansa si consiliere pentru prevenirea abandonului scolar

* Consiliere pentru prevenirea abandonului scolar
145 elevi si 145 parinti, membri GT, vor beneficia de consiliere pt prevenirea abandonului scolar. Sedintele de consiliere cu acest scop vor fi sustinute pt minorii participanti la programele afterschool si „a doua sansa” si parintii lor (1 parinte - 1 copil). Prin acest tip de consiliere se umareste mentinerea pe o perioada cat mai lunga a copiilor in sistemul de educatie, dar si pt diminuarea abandonului scolar.

* Afterschool

125 elevi (membri GT) vor participa prin proiect la programe remediale (afterschool), intr-un cadru organizat.
Programele remediale vor viza insusirea cunostintelor de baza de citire si de matematica, dar nu numai. Beneficiile acestor programe constau in: adaptarea nivelului de acumulare a cunostintelor la ritmul de invatare al fiecarui elev in parte; folosirea de instrumente si tehnici de predare imbunatatite fata de cele utilizate uzual in cadrul claselor scolare; evaluarea continua a progresului inregistrat de catre fiecare elev in parte.


Formare profesionala(calificare/initiere)
Programele de FPC ce vor fi organizate in cadrul proiectului vor fi realizate de catre furnizori de formare profesionala autorizati in conformitate cu prevederile OG nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, cu modificarile si completarile ulterioare, acestea fiind finalizate cu certificate de calificare sau de absolvire cu recunoastere nationala.

* FPC – calificare:
Pentru cresterea sanselor de ocupare pe piata muncii a membrilor grupului tinta, solutia identificata a fost aceea ca un numar de 500 persoane (membri GT) sa participe la programe FPC – cursuri de calificare in diferite meserii.
Ocupatiile/meseriile pentru care se vor organiza programe de calificare/recalificare in cadrul proiectului sunt urmatoarele:
1. Brutar 2 grupe
2. Patiser 1 grupa
3. Cofetar 1 grupa
4. Camerista 2 grupe
5. Agent Curatenie 2 grupe
6. Sudor electric 2 grupe
7. Tinichigiu carosier 1 grupa
8. Tamplar manual 1 grupa
9. Lucrator in structuri pentru constructii 2 grupe
10. Constructor pietrar1 grupa
11. Babysitter 2 grupe
12. Ingrijitor copii la domiciliu 1 grupa
13. Ingrijire batrani 2 grupe

* FPC – curs de initiere in competente antreprenoriale

3. Program ocupare (consiliere, ucenicie)


* Informare, consiliere, orientare profesionala si mediere pe piata muncii:  620 pers. (adulti si tineri de 16-25 ani, membri GT) vor beneficia in cadrul proiectului de servicii profesioniste din acest domeniu.

* Programe de ucenicie: 95 tineri (16 - 25 ani, membri GT) vor participa in cadrul proiectului la progr de ucenicie la locul de munca. Totodata, se vor identifica angajatori care sa asigure desfasurarea in cadrul activitatii lor curente a programelor de ucenicie vizate prin proiect.


* Consiliere antreprenoriala pt infiintare afaceri: 25 pers. (membri GT) vor beneficia de consiliere si asistenta antreprenoriale in vederea infiintarii de noi afaceri (non-agricole).

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 4: „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”
Titlul proiectului: „Dezvoltare Locala Integrata in Orasul Zlatna” ID proiect: POCU/140/4/2/115241 Beneficiar: Oraş Zlatna, Județul Alba. Conţinutul acestor materiale aferente site-ului nu reprezintă obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, vizitati www.fonduri-ue.ro